Marinerede sild på kartoffelkompot med tre slags løg
Antal personer:
10
Ingredienser:
- 10 marinerede sildefileter – eller 20 ”bidder”
- 5 rødløg
- 1,3 dl eddike
- 1,3 dl sukker
- 2,5 tsk havsalt
- 5 laurbærblade
- 12 sorte peberkorn
- 5 bagekartofler
- 5 spsk smør
- 5 spsk piskefløde
- Havsalt, friskkværnet sort peber
- 10 skalotteløg
- Hvedemel
- Neutral olie
- 10 skiver rugbrød
- 20 hjertesalatblade
- 2,5 skalotteløg i fine skiver
- 2,5 håndfuldbrøndkarse
Fremgangsmåde:
- Skær rødløg i både. Varm eddike, sukker, havsalt, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rødløgene.
- Skræl og skær kartoflerne i tern. Skyl og kog møre i cirka 12 minutter. Mos kartoffelternene med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
- Tilbered ristede løg: Skær skalotteløg i fine skiver, vend dem grundigt i hvedemel og ryst overskydende mel af gennem en sigte. Opvarm en neutral olie f.eks. vindruekerneolie i en gryde og steg løgringene gyldne.
- Smør rugbrød med afkølet kartoffelkompot, læg rugbrødsskiven på hjertesalatblade og top med sild, tre slags løg og brøndkarse.