Forbruger

Banner_groen_99x32

Laks med krydderurter og kartofler

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 1 Hiddenfjord Færøsk fersk laks med hel side m. skind
  • 2,5 citron
  • 1 potte frisk timian
  • 1500 g små kartofler
  • 2,5 bdt frisk basilikum
  • 75 g pinjekerner
  • 100 g parmesanost
  • 1,3 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Et godt flute

Fremgangsmåde:

  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronerne, skær dem ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksesiden i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.
  • Blend basilikum, pinjeker -gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber i en blender, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.
  • Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og servér med det bagte laksestykke sammen med flute og en lille skål med resten af pestoen.