Forbruger

Banner_groen_99x32

Salade Nicoise med store stykker Tongol tun og grøntsager

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 1000 g Glyngøre Tongol tun i vand
  • 10 kartofler
  • 5 æg
  • 500 g grønne bønner 
  • 1 bdt forårsløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber 
  • 100 g sorte oliven 
  • 10 stk. benfri sild
  • 1 bdt basilikum
  • 500 g groft brød

Fremgangsmåde:

  • Dræn tunen for vand. 
  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, lad dem afkøle, pil og skær i tern.
  • Kog æggene i 6-7 minutter, afkøl, pil og skær dem i kvarte. 
  • Rens de grønne bønner, blancher dem i kogende vand i 2-3 minutter, afkøl under koldt vand og snit dem diagonalt. 
  • Vask tomaterne og skær i både.
  • Rens forårsløg og skær i fine strimler. 
  • Bland dressingen af olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber. 
  • Anret salaten på et stort fad med tun i flotte brudte stykker, kartofler, grønne bønner, tomater og forårsløg og vend dressingen rundt i salaten. 
  • Anret til sidst med oliven, benfri sild, kvarte æg og frisk basilikum og servér salaten med groft brød til.