Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.
Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.
Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bag i ovnen ved 120°C i 45minutter.
Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand. Kog i 3 minutter, afkøl under koldt vand og pil æggene.
Skyld, halvér, og snit fennikel ultrafint med en skarp kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og de lune bagte tomater på et stort fad.
Halver kryddersildene på langs og anret dem som små buketter på fadet i skøn forening med de halve vagtelæg og syltede rødløg. Krydr med salt og peber og top med friske urter.