Forbruger

Banner_groen_99x32

Fennikelsalat med kryddersild og bagte tomater

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 20 Kryddersild bidder
  • 2,5 dl ufarvet eddike
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl rørsukker
  • Friskpresset citronsaft
  • 20 cocktailtomater på stilk
  • 5 rødløg
  • 12 vagtelæg
  • 2,5 fennikel
  • Lidt olivenolie, salt og peber
  • Friske urter, f.eks. dild og kørvel

Fremgangsmåde:

  • Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.
  • Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.
  • Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bag i ovnen ved 120°C i 45minutter.
  • Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand. Kog i 3 minutter, afkøl under koldt vand og pil æggene.
  • Skyld, halvér, og snit fennikel ultrafint med en skarp kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og de lune bagte tomater på et stort fad.
  • Halver kryddersildene på langs og anret dem som små buketter på fadet i skøn forening med de halve vagtelæg og syltede rødløg. Krydr med salt og peber og top med friske urter.