Forbruger

Banner_groen_99x32

Tunfrikadeller med kartoffelsalat

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 500 g Glyngøre Skipjacktun i olie, drænet
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • 3 æg
  • 1 løg
  • 1 bdt. purløg
  • 4 spsk. rasp
  • 1/2 citron
  • Salt og peber

Kartoffelsalat

  • 2 kg små nemme kartofler med skræl
  • 1/2 L creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise
  • 1 løg
  • 1 tsk. karry
  • 1 bdt. radiser
  • 2 dl ærter (gerne friske)
  • 1 bdt. purløg til pynt
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Dræn tun for olie, hak løg og purløg fint og bland det sammen med tunen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile på køl i en halv time. Hvis farsen er for løs kan du tilsætte lidt mere rasp.
  • Form til frikadeller og steg på en pande ved middel varme i en blanding af smør og olie, til de har en gylden stegeskorpe og er færdige, ca. 4-5 min på hver side.
  • Kog kartoflerne møre i saltet vand. Køl dem af og del dem i kvarte. Bland en dressing af creme fraiche og mayonnaise, tilsæt salt og peber, revet løg og karry. Smag til med salt og peber.
  • Vend kartoflerne med dressingen og anret i en skål. Pynt med radiser og ærter og klip purløg over til sidst.
  • Servér de lune frikadeller med kartoffelsalaten og giv evt. citronbåde og godt brød til.