Chili con la caballa

Antal personer: 

4

Ingredienser:

  • 4 ds Amanda makrel i tomat (4x125 g)
  • 100 g finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt, skåret i små tern 
  • 1 stk rød chili, finthakket (uden kerner) 
  • 1 ds majs
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk kakao
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie til stegning

Tilbehør og pynt

  • Ris
  • Frisk koriander 
  • Creme fraiche 
  • Chiliflager

Fremgangsmåde:

  • Varm en gryde op til middel varme, tilsæt olivenolie og steg løg og peberfrugter i 5 minutter. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt alle krydderier, vend det grundigt rundt og tilsæt herefter hakkede tomater, majs og kidneybønner.  
  • Lad simre i ca. 10 minutter. Tilsæt makrellen og lad simre igen i 5 minutter. Smag til med salt og peber.  
  • Server Chili con la Caballa med ris og top med creme fraiche, frisk koriander og evt. chiliflager. 
    Velbekomme …