Kog vand i en stor gryde til det simrer let (der skal være5-6 cm dybde). Vandet må ikke boble. Tilføj lidt salt. Nogle tilføjer 2 spsk .eddike til vandet. Det kan hjælpe med at samle æggehviderne. Men det kan udelades.
Slå hvert æg ud i hver sin lille skål eller kop.
Brug en ske til at lave en lille hvirvel i vandet og hæld ægget forsigtigt ned i midten af hvirvlen. Gentag hurtigt med de næste æg, og sørg for at give dem plads i gryden,
Pochér æggene i 2-3 min for en flydende blomme – og lidt længere for en mere samlet blomme.
Tag æggene op med en hulske og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Fordel spinat, skiver af avocado og afdryppede kryddersild på rugbrødet. Top med det porcherede æg.
Riv lidt citronskal hen over ægget. Krydr med salt og peber.
Velbekomme!