Kryddersild med avocado og pocheret æg

Antal personer: 

4

Ingredienser:

  • 1-2 glas Amanda Kryddersild i bidder
  • 4 skiver godt rugbrød
  • 4 håndfulde skyllet spinat
  • 2 avocadoer modne
  • 4 æg
  • 1 skal fra en økologisk citron, vasket
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Kog vand i en stor gryde til det simrer let (der skal være5-6 cm dybde). Vandet må ikke boble. Tilføj lidt salt. Nogle tilføjer 2 spsk .eddike til vandet. Det kan hjælpe med at samle æggehviderne. Men det kan udelades.
  • Slå hvert æg ud i hver sin lille skål eller kop.
  • Brug en ske til at lave en lille hvirvel i vandet og hæld ægget forsigtigt ned i midten af hvirvlen. Gentag hurtigt med de næste æg, og sørg for at give dem plads i gryden,
  • Pochér æggene i 2-3 min for en flydende blomme – og lidt længere for en mere samlet blomme.
  • Tag æggene op med en hulske og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
  • Fordel spinat, skiver af avocado og afdryppede kryddersild på rugbrødet. Top med det porcherede æg.
  • Riv lidt citronskal hen over ægget. Krydr med salt og peber.
  • Velbekomme!