Makrelrillette på rugbrød

Antal personer: 

4

Ingredienser:

  • 4 ds. Amanda makrelfilet i citronolie med knust peber, drænet til 4 x 80 g
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1,5 dl cremefraiche 38%
  • 1-2 bdt. finthakket purløg
  • 4 finthakkede radiser
  • 4 blade grøn salat, evt. krøllsalat
  • 1 øko citron
  • salt, peber kommer fra olien i dåsen
  • 4 skiver groft rugbrød, ristet

Fremgangsmåde:

  • Dræn makrellen fra olien og vurdér hvor meget knust peber du ønsker at tage med.
  • Findel makrellen med en gaffel og rør mayonnaise og cremefraiche i til din rillette har præcis den konsistens, du ønsker.
  • Tilsæt det meste af det finthakkede purløg og smag til med citron og salt.
  • Rist rugbrødsskiverne og læg salatbladene ovenpå.  
  • Fordel makrelrilletten ovenpå salaten, drys med purløg og lidt hakkede radiser (eller små tyndestrimler af citronskal) og servér straks.  
  • Velbekomme!