Makrelrillette på rugbrød
Antal personer:
4
Ingredienser:
- 4 ds. Amanda makrelfilet i citronolie med knust peber, drænet til 4 x 80 g
- 2 spsk. mayonnaise
- 1,5 dl cremefraiche 38%
- 1-2 bdt. finthakket purløg
- 4 finthakkede radiser
- 4 blade grøn salat, evt. krøllsalat
- 1 øko citron
- salt, peber kommer fra olien i dåsen
- 4 skiver groft rugbrød, ristet
Fremgangsmåde:
- Dræn makrellen fra olien og vurdér hvor meget knust peber du ønsker at tage med.
- Findel makrellen med en gaffel og rør mayonnaise og cremefraiche i til din rillette har præcis den konsistens, du ønsker.
- Tilsæt det meste af det finthakkede purløg og smag til med citron og salt.
- Rist rugbrødsskiverne og læg salatbladene ovenpå.
- Fordel makrelrilletten ovenpå salaten, drys med purløg og lidt hakkede radiser (eller små tyndestrimler af citronskal) og servér straks.
- Velbekomme!