Forbruger

Banner_groen_99x32

“Vild” torskerognssalat med purløg

Antal personer: 

4

Ingredienser:

  • 400 g Amanda Vildtfanget Torskerogn - eller anden Amanda rogn
  • 4 spsk. cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Frisk purløg
  • Salt
  • Peber
  • 200 g ærter (friskbælgede eller ekstrafine fra frost) 
  • 4 skiver surdejsbrød
  • Olivenolie
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt ærteskud 
  • Evt. 1-2 tsk. røgaroma - eller lidt reven citronskal

Fremgangsmåde:

  • Rognen moses med en gaffel og røres sammen med creme fraiche, mayonnaise og finthakket purløg. Smages til med salt og peber. Smag evt. yderligere til med enten lidt røgaroma eller friskreven citronskal.
  • Ærterne bælges og skylles - eller varmes op fra frost i kogende vand og afkøles igen. Rør ærterne i rognblandingen og gem en skefuld til anretning.  
  • Skiverne af surdejsbrød pensles med olivenolie og ristes sprøde på en pande, gerne en grillpande.
  • Server torskerognsalaten på lunt ristet brød med ærteskud, ærter og fine skiver af radiser.