Amanda tomatiseret torskerogn i sprød cornette
Antal personer:
10
Ingredienser:
Tomatiseret torskerogn:
- 400 g (MSC) torskerogn
- 150 g tomatpuré
- Reven skal af 2 økologiske citroner
- Saft af 1 citron
- 100 g Jomfruolivenolie
- 0,5 bdt basilikum
- Salt og peber
- 10 stk cornetter u/sukker
- Ærteskud
Hvidløgscreme:
- 10 fed hvidløg
- 1 dl fløde
- 0,5 citron, saften heraf
- Jomfruolivenolie
Fremgangsmåde:
Tomatiseret torskerogn:
- Pisk torskerognen til en sammenhængende masse. Tilsæt tomatpuré, reven citronskal og citronsaft og pisk igen. Tilsæt olivenolie og pisk indtil torskerognsmassen bliver blød og ensartet. Tilsæt basilikum, salt og peber. Vær varsom med at tilsætte for meget salt.
- Lad torskerognsmassen trække på køl i 2 timer. Smag herefter til.
- Hæld torskerognsmassen i en sprøjtepose og fyld cornetterne.
Hvidløgscreme:
- Blancher hvidløgene 8 gange – i rent vand hver gang.
- Kog fløden tyk og tilsæt citronsaft.
- Blend de varme hvidløg til en fin og glat masse. Tilsæt evt. lidt olivenolie undervejs, for at få massen så fin som muligt.
- Tilsæt den reducerede fløde og evt. lidt olivenolie til massen har en glat konsistens. Smag til med salt og peber.
- Afkøl hvidløgscremen og hæld den i en sprøjtepose med en tynd tylle.
- Top de fyldte cornetter med hvidløgscreme og pynt med ærteskud.