Bruschetta med røget laks og hjemmerørt Skagenssalat

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 10 store skiver landbrød
  • Blade fra crisp-salat
  • 500 g Hiddenfjord koldrøget laks i skiver
  • 250 g rejer
  • 1,5 dl mayonnaise
  • 1,5 creme fraiche 18%
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk citronsaft
  • 25 g dild
  • 100 g stenbiderrogn
  • Olivenolie, salt og peber
  • Friske urter, f.eks. karse, kørvel og persille

Fremgangsmåde:

  • Rør først Skagensalaten: Hak dild fint og bland med cremefraiche og mayonnaise. Tilsæt citronsaft og dijonsennep og smag til med salt og peber. Vend 150 g af rejerne og den rensede stenbiderrogn i. Sæt til side.
  • Pensl landbrødet med olivenolie, krydr med salt og peber og rist i ovn ved 200°C i 7-8 minutter. Skær herefter skiverne på skrå i to mindre stykker.
  • Skyl og tør crisp-salaten og riv den i mindre stykker, der fordeles på brødet.
  • Del og fordel lakseskiverne på brødstykkerne; ovenpå salaten. Top med den hjemmerørte Skagenssalat, resten af rejerne og de friske urter.