Bruschetta med røget laks og hjemmerørt Skagenssalat
Antal personer:
10
Ingredienser:
- 10 store skiver landbrød
- Blade fra crisp-salat
- 500 g Hiddenfjord koldrøget laks i skiver
- 250 g rejer
- 1,5 dl mayonnaise
- 1,5 creme fraiche 18%
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft
- 25 g dild
- 100 g stenbiderrogn
- Olivenolie, salt og peber
- Friske urter, f.eks. karse, kørvel og persille
Fremgangsmåde:
- Rør først Skagensalaten: Hak dild fint og bland med cremefraiche og mayonnaise. Tilsæt citronsaft og dijonsennep og smag til med salt og peber. Vend 150 g af rejerne og den rensede stenbiderrogn i. Sæt til side.
- Pensl landbrødet med olivenolie, krydr med salt og peber og rist i ovn ved 200°C i 7-8 minutter. Skær herefter skiverne på skrå i to mindre stykker.
- Skyl og tør crisp-salaten og riv den i mindre stykker, der fordeles på brødet.
- Del og fordel lakseskiverne på brødstykkerne; ovenpå salaten. Top med den hjemmerørte Skagenssalat, resten af rejerne og de friske urter.