Makrelsalat i hjerteskåle på sprød salat

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 1000 g Dronningen makrelfilet i tomatsauce
  • 2,5 dl mayonnaise
  • 5 dl cremefraiche 18%
  • 2 citroner (ikke overfladebehandlet)
  • Worchestershiresauce
  • Tabasco, salt, peber
  • 20 grønne asparges
  • Rapsolie
  • 250 g blandedesalater: rucola, frisée og radicchio
  • 4 hjertesalater
  • 10 små tomater
  • 40 stk rugchips

Fremgangsmåde:

  • Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, Worchestershiresauce, tabasco, salt og peber. Vend nænsomt makrelfilet i tomatsauce i dressingen.
  • Knæk rodenden af aspargesene. Kog vand op med lidt rapsolie og salt og læg asparges i gryden i 1 minut. Dræn dem på et klæde og del dem på langs og på tværs.
  • Skær bunden af hjertesalaterne og del bladene. Skyl og slyng hjertesalatbladene og de blandede salater rene og tørre.
  • Skær tomaterne i små tern.
  • Anret de blandede salater med hjertesalatskåle, hvori makrelsalaten anrettes med friske tomattern. Salaten toppes med asparges, rugchips og fintrevet citronskal.