Makrelsalat i hjerteskåle på sprød salat
Antal personer:
10
Ingredienser:
- 1000 g Dronningen makrelfilet i tomatsauce
- 2,5 dl mayonnaise
- 5 dl cremefraiche 18%
- 2 citroner (ikke overfladebehandlet)
- Worchestershiresauce
- Tabasco, salt, peber
- 20 grønne asparges
- Rapsolie
- 250 g blandedesalater: rucola, frisée og radicchio
- 4 hjertesalater
- 10 små tomater
- 40 stk rugchips
Fremgangsmåde:
- Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, Worchestershiresauce, tabasco, salt og peber. Vend nænsomt makrelfilet i tomatsauce i dressingen.
- Knæk rodenden af aspargesene. Kog vand op med lidt rapsolie og salt og læg asparges i gryden i 1 minut. Dræn dem på et klæde og del dem på langs og på tværs.
- Skær bunden af hjertesalaterne og del bladene. Skyl og slyng hjertesalatbladene og de blandede salater rene og tørre.
- Skær tomaterne i små tern.
- Anret de blandede salater med hjertesalatskåle, hvori makrelsalaten anrettes med friske tomattern. Salaten toppes med asparges, rugchips og fintrevet citronskal.