Forbruger

Banner_groen_99x32

Marinerede sild på kartoffelkompot med tre slags løg

Antal personer: 

10

Ingredienser:

  • 10 marinerede sildefileter – eller 20 ”bidder”
  • 5 rødløg
  • 1,3 dl eddike
  • 1,3 dl sukker
  • 2,5 tsk havsalt
  • 5 laurbærblade
  • 12 sorte peberkorn
  • 5 bagekartofler
  • 5 spsk smør
  • 5 spsk piskefløde
  • Havsalt, friskkværnet sort peber
  • 10 skalotteløg
  • Hvedemel
  • Neutral olie
  • 10 skiver rugbrød
  • 20 hjertesalatblade
  • 2,5 skalotteløg i fine skiver
  • 2,5 håndfuldbrøndkarse

Fremgangsmåde:

  • Skær rødløg i både. Varm eddike, sukker, havsalt, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rødløgene.
  • Skræl og skær kartoflerne i tern. Skyl og kog møre i cirka 12 minutter. Mos kartoffelternene med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
  • Tilbered ristede løg: Skær skalotteløg i fine skiver, vend dem grundigt i hvedemel og ryst overskydende mel af gennem en sigte. Opvarm en neutral olie f.eks. vindruekerneolie i en gryde og steg løgringene gyldne.
  • Smør rugbrød med afkølet kartoffelkompot, læg rugbrødsskiven på hjertesalatblade og top med sild, tre slags løg og brøndkarse.